Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 20 2019
Senaste Nytt

Ny chef för Stora Enso Consumer Board

Foto: Stora Enso
Foto: Stora Enso
Publicerad av
Tommy Ekholm - 31 okt 2016

Stora Enso har utsett Annica Bresky som Executive Vice President för divisionen Consumer Board samt medlem av koncernledningen.

Annica Bresky är vd för Iggesund Paperboard AB som är en del av den svenska Holmen-gruppen. Tidigare har hon arbetat som brukschef på BillerudKorsnäs AB. Hon har också arbetat på Stora Ensos bruk i Kvarnsveden mellan 2001‒2010 i ingenjörs- och chefspositioner.

Annica Bresky har en ingenjörsexamen från Uppsala universitet samt en Executive MBA från M-gruppen. Hon börjar på Stora Enso senast den 1 maj 2017 och kommer att vara stationerad i Stockholm. Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström är chef för divisionen Consumer Board tills Annica Bresky börjar.

‒ Annica Bresky matchar perfekt våra möjligheter i divisionen Consumer Board. Hennes erfarenhet av produktion och ledarskap är en solid bakgrund för att föra ett av våra tillväxtområden in i framtiden. Annica har tidigare arbetat många år på Stora Enso, så jag ser fram emot att välkomna henne tillbaka, säger Karl-Henrik Sundström.

Stora Ensos tidigare chef för divisionen Consumer Board, Jari Latvanen, har tillträtt som vd på HKScan.

 

Annons

Annons

Annons