Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 22 2019
Senaste Nytt

Green Innovation Park invigd

Invigningen förättades av Marlene Burwick (S), Kommunstyrelsens ordförande. Foto: Akademiska Hus
Invigningen förättades av Marlene Burwick (S), Kommunstyrelsens ordförande. Foto: Akademiska Hus
Publicerad av
Henrik Ståhl - 21 sep 2016

Green Innovation Park har invigts i Uppsala. Det är en företagspark med fokus på de gröna näringarna. Det är SLU, Sveriges lantbruksuniversitet och fastighetsbolaget Akademiska Hus som gemensamt står för satsningen. 

Inom Green Innovation Park ska människor mötas och stimulera varandras idéer till framgångsrika företag som ett bidrag till en hållbar framtid. Ultuna ska bli ett nav för gröna företag, forskare och entreprenörer. Här finns plats för så väl så väl enmansföretag som större innovationsföretag. Totalt finns det idag ett 30-tal företag i Green Innovation Park.

– Genom bland annat samverkan vill SLU bidra till en mer hållbar samhällsutveckling. Green Innovation Park är ett helt nytt sätt för oss att skapa samverkansmöjligheter med det gröna näringslivet. Vi tror starkt på detta! Att vara fysiskt nära sina samverkansparter skapar utmärkta möjligheter till både kontinuitet och flexibilitet när nya frågor eller utmaningar uppstår. Därför känns det mycket bra att vi tillsammans med Akademiska Hus kunnat skapa de här förutsättningarna på vårt campusområde här i Uppsala och ser fram emot att utveckla Green Innovation Park både här och på andra ställen, säger Erik Fahlbeck, vicerektor för samverkan vid SLU i ett pressmeddelande. 

 

 

Vid invigningen deltog Erik Fahlbeck, vicerektor för samverkan Sveriges lantbruksuniversitet, Peter Bohman, regiondirektör Akademiska Hus och Urban Eriksson Vd SLU Holding AB. Invigningen förättades av Marlene Burwick (S), Kommunstyrelsens ordförande. Satsningen Green Innovation Park har stöd av Regionförbundet i Uppsala län, Uppsala kommun och Tillväxtverket. År 2030 beräknas runt 200 företag vara etablerade och driva gröna näringar i Green Innovation Park.

Annons

Annons

Annons