Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 25 2018
Senaste Nytt

SOMAS tar hem rekordorder

Peter Hägg, vd på SOMAS. Foto: SOMAS
Peter Hägg, vd på SOMAS. Foto: SOMAS
Publicerad av
Tommy Ekholm - 21 sep 2016

SOMAS har skrivit under ett ramavtal med SCA gällande samtliga regler- och avstängningsventiler för den stora utbyggnaden av Östrands massafabrik. Ordern är den största i SOMAS historia och den innebär att bolaget ska leverera omkring 1200 ventiler under två år med första strat i oktober 2016.

SOMAS utvecklar, tillverkar och marknadsför ventiler i rostfritt syrafast stål. Ventilerna används som regler- och avstängningsventiler inom bland annat pappers- och massaindustrin. Det familjeägda företagets huvudkontor och produktion är baserat i Säffle med 150 anställda. Produktionen sker i en fabrik och 75 procent av försäljningen går på export.

– Ordern är den hittills största för SOMAS och visar att våra kontinuerliga satsningar på produktutveckling och kvalitet lockar gamla och nya kunder till företaget, säger Peter Hägg, vd för SOMAS.

Utbyggnaden av SCA:s nya massafabrik i Timrå kommun är en investering på 7,8 miljarder kronor och innebär att fabriken fördubblar sin produktion av blekt barrsulfatmassa. Den utbyggda fabriken beräknas kunna tas i drift andra kvartalet 2018 och är en av de största Svenska industriinvesteringarna genom tiderna.

Annons