Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 26 2017
Senaste Nytt

SKF avyttrar fransk verksamhet

Christian Johansson. Foto: SKF
Christian Johansson. Foto: SKF
Publicerad av
Tommy Ekholm - 17 mar 2016

SKF har tecknat ett avtal gällande avyttringen av sin fly-by-wire verksamhet till LORD Corporation, ett diversifierat teknologi- och tillverkningsbolag med lång erfarenhet inom flygindustrin.

Den totala köpeskillingen uppgår till 39 miljoner euro, på kassafri- och skuldfri basis. Transaktionen förväntas slutföras under de kommande tre till fyra månaderna.

– Den här avyttringen är en fortsättning av vårt fokus på vår kärnverksamhet: lager och lösningar kring den roterande axeln, samtidigt som den stärker vår balansräkning. LORD Corporation har ambitionen och kunskapen som behövs för att fortsätta den här verksamhetens positiva utveckling, Christian Johansson, Senior Vice President och CFO på SKF.

SKF:s fly-by-wire verksamhet är baserat i Saint-Vallier, Frankrike och utvecklar och tillverkar främst cockpitkontrollsystem, sensorer och elektromekaniska ställdon till flygbranschen. Verksamheten var tidigare en del av SKF:s affärsområde Aerospace och hade 150 medarbetare och en omsättning på cirka 37 miljoner euro under 2015.