Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Ny tillförordnad chef för Södra Wood

Jörgen Lindquist. Foto: Södra
Jörgen Lindquist. Foto: Södra
Publicerad av
Tommy Ekholm - 14 mar 2016

Jörgen Lindquist, finansdirektör i Södra, tar över som tillförordnad chef för affärsområdet Södra Wood efter Håkan Svensson.

Södras affärsområde för sågade och hyvlade trävaror samt interiörträ, Södra Wood, har under en längre tid haft en för svag lönsamhet. Det omfattande förändringsarbete som pågått under de senaste åren har inte gett tillräcklig effekt.

– Trots ett intensivt arbete med många stora och viktiga förändringar de senaste åren har vi inte nått den lönsamhet och strategiska position som förväntas av Södra Wood. Därför är det naturligt att vi nu söker ett nytt ledarskap som kan utveckla verksamheten framåt, säger Södras vd och koncernchef Lars Idermark.

– Håkan Svensson har haft många olika roller inom Södra sedan 2005, har gjort förtjänstfulla insatser för koncernen och kommer nu stå till mitt förfogande, säger Lars Idermark.

Jörgen Lindquist är finansdirektör i Södra sedan september 2015 och kom då närmast från en roll som finansdirektör och tillförordnad vd för industridivisionen Swedspan (som ingår i Ikea-gruppen). Jörgen Lindquist tillträder omedelbart och kommer att vara tillförordnad affärsområdeschef vid sidan av rollen som finansdirektör. Rekrytering av ny chef för Södra Wood har inletts.