Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 22 2017
Senaste Nytt

SKF levererar system till Iggesunds Bruk

Foto: SKF
Foto: SKF
Publicerad av
Tommy Ekholm - 14 mar 2016

SKF har levererat utrustning för vibrationsmätning online till Iggesunds bruk. Den nya investeringen övervakar kritisk processutrustning på en massalinje.

– Det är en utmaning att identifiera de svaga signaler som kommer från ett långsamt roterande lager jämfört med ett snabbt roterande lager, där snabba repetitioner gör det lättare att fånga upp obalanser, säger Petra Öberg Gustafsson, försäljningschef för SKF i Sverige.

Iggesunds bruk tillverkar blekt kartongpapper av kemisk massa. Pappret används för grafiska produkter och förpackningar till exempelvis parfym och choklad.

– Stannar till exempel en tvättpress eller kokar-utmatare, så stannar också resten av processen. Det är viktigt att vi tidigt upptäcker och åtgärdar eventuella avvikelser. Vi behöver därför ett tryggt och robust system som vi kan lita på, säger Lars Bryngelsson, sektionschef Underhåll Cellulosa på Iggesunds bruk.

Iggesunds bruk, som sedan tidigare använder SKF:s system för tillståndskontroll, installerar själva den nya utrustningen som omfattar 116 kanaler, samt givare och kablar. SKF stöttar med utbildning och specialistkompetens.