Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Anders Wall lämnar Beijer Almas styrelse

Anders Wall. Foto: Kristoffer Marchi / Anders Walls Stiftelse
Anders Wall. Foto: Kristoffer Marchi / Anders Walls Stiftelse
Publicerad av
Tommy Ekholm - 14 mar 2016

I anslutning till att Anders Wall i dagarna fyller 85 år har han meddelat valberedningen i Beijer Alma att han beslutat att avgå som styrelseordförande och styrelseledamot. 

Anders Wall avser dock att, såsom huvudägare, kvarstå som ordförande i bolagets valberedning. Till efterträdare som styrelseordförande föreslås Johan Wall.

– En gång i tiden var jag börsens yngste vd. På senare år har jag varit dess äldste styrelseordförande, säger Anders Wall. Efter nära 23 år väljer jag nu att dra mig tillbaka från styrelsen i Beijer Alma. Jag är samtidigt glad över att min son Johan Wall ställer upp som kandidat i valet till ny styrelseordförande. Det signalerar även ett tydligt åtagande från familjen vad gäller koncernens fortsatta utveckling.

– Jag lämnar nu styrelsen i ett Beijer Alma som presterat sitt bästa resultat hittills i bolagets drygt 30-åriga historia. Det har varit stimulerande att medverka i en utveckling, som gjort våra bolag till framgångsrika, internationella verksamheter med försäljning på cirka 60 marknader, säger Anders Wall.