Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Ytterligare en VW-chef får gå

Publicerad av
Tommy Ekholm - 10 mar 2016

Volkswagens USA-chef Michael Horn lämnar sin post med omedelbar verkan. Han är en i raden av toppchefer som tvingas lämna koncernen sedan fusket med dieselbilarnas avgasutsläpp avslöjades.

Horn har varit chef för Volkswagen i USA sedan 2014, och han lämnar nu för att "med omedelbar verkan ägna sig åt andra saker", enligt ett uttalande från företaget, rapporterar Reuters.

Tidigare uppgav källor att USA:s justitiedepartement stämmer Volkswagen (VW) på grund av fusket, som biljätten erkände i september. Den nya stämningen utgår från lagar om bankbedrägerier och ger utredarna ett stort utrymme för att undersöka företaget, rapporterar flera medier.

VW vill inte kommentera uppgifterna men säger att bolaget samarbetar med myndigheter.

VW är redan föremål för flera andra utredningar i USA angående den otillåtna tekniska lösning som fick många bilar att framstå som mer miljövänliga än de var.

Även i Tyskland och Frankrike pågår rättsliga utredningar mot VW. Aktien föll på Frankfurtbörsen under onsdagen för att sedan återhämta sig. Bakgrund till kursfallet under dagen var att en analytiker varnat för att biltillverkaren kan behöva sänka utdelningen för att klara att betala för det växande antalet juridiska processer, skriver Reuters.

(TT)