Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 22 2017
Senaste Nytt

ABB tar hem stor robotorder

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Tommy Ekholm - 04 mar 2016

ABB ska leverera drygt 250 robotar till Valmet Automotive för användning i deras fabrik för Mercedes-Benz GLC SUV i Uusikaupunki, Finland.

Robotarna tillverkas i ABB:s fabrik i Västerås och leveransen omfattar även delar av vårt funktionspaketerbjudanade inom punktsvets från Robotics applikationscenter i Göteborg.

Ordern är den största hittills på industrirobotar i Finland. Valmet Automotives totala antal ABB-robotar kommer därmed att öka till mer än 500. Den nyligen aviserade tillverkningslinan i en nybyggd fabrik omfattar både huvudlinan och celler för delmontage. De nya robotarna ska hjälpa höja den finska fordonstillverkarens flexibla tillverkning och bidra till att optimera produktiviteten såväl som ledtiderna.

Ordern omfattar robotfamiljen IRB 6700, lanserad 2013, som är robustare och 15 procent energieffektivare än sin föregångare. ABB:s största robotlinje, IRB 8700, vilken lanserade i november 2015 och har en räckvidd på 3,5 meter och klarar upp till 800 kilos last, ingår också i ordern.