Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 24 2017
Senaste Nytt

Ny finansdirektör i Bergvik Skog

Anders Eriksson. Foto: Bergvik Skog
Anders Eriksson. Foto: Bergvik Skog
Publicerad av
Tommy Ekholm - 04 mar 2016

Bergvik Skog har anställt Anders Eriksson som ny finansdirektör i bolaget. Anders Eriksson kommer närmast från en position som finansdirektör på Fagersta Stainless och dessförinnan var han vd på Morgårdshammar AB.

Anders Eriksson har bred erfarenhet från sina roller som både vd och finansdirektör. För tre årsedan började han som finansdirektör på Fagersta Stainless som till 50 procent var ägs av Outokumpu och Sandvik. Dessförinnan kom han från en roll som vd för Morgårdshammar med Europa/Asien som huvudmarknader.

Jag är mycket stolt och glad över att fått detta förtroende och jag är ödmjuk inför uppgiften. Bergvik skog är en av Europas största privata skogsägare. Jag ser fram emot att tillsammans med Bergvik ta mig an de utmaningar som företaget ställs inför säger Anders Eriksson.

Anders Eriksson har ett strategiskt tänk och både djup och bred kompetens inom ekonomi och finansiering. Det är en styrka att han har verkat både som finansdirektör och vd. Anders tar senast 1 juni över efter Juhani Toivonen som går i pension under andra kvartalet. Jag är övertygad om att Anders kommer att passa bra in i vår organisation och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Anders, säger Elisabet Salander Björklund, vd för Bergvik Skog.