Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 26 2017
Senaste Nytt

Prevas förvärvar FR Teknik

Foto: Prevas
Foto: Prevas
Publicerad av
Tommy Ekholm - 09 feb 2016

Prevas har tecknat avtal om förvärv av företaget FR Teknik AB. Företaget levererar tjänster, processer och anläggningar till livsmedels-, läkemedels- och kemisk-teknisk industri. Förvärvet stärker Prevas kompetens och erbjudande inom industriell it och automation. 

FR Teknik har djup kompetens inom process och automation och kan ta ansvar för hela processen, från förstudie till en nyckelfärdig anläggning. Exempel på kunder är Almondy, Arla, Carlsberg, Ramlösa, Findus, Cloetta, Mackmyra, SIA Glass och Astra Zeneca.

FR Teknik AB har sin bas i Malmö och ingår i Prevas AB med fyra heltidstjänster från och med den 1 januari 2016.

– FR Teknik passar mycket väl in i Prevas struktur och stärker vår närvaro hos livsmedels- och läkemedelsindustrin samt kemisk industri. Prevas blir med detta förvärv en totalleverantör mot dessa industrier. Vi känner väl till varandra sedan tidigare och har samma värderingar vad gäller att genomföra uppdrag i nära relation till våra kunder, säger Christer Ramebäck, COO på Prevas.

FR Teknik har en bred kunskap inom process och automation och har även utvecklat ett koncept med en standardlösning för distribution och dosering av viskösa produkter, som exempelvis sylt, chokladsås, sirap och oljeprodukter.