Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Skoda visar SUV-koncept i Genéve

Bild: Skoda
Bild: Skoda
Publicerad av
Tommy Ekholm - 05 feb 2016

En ny SUV, 4,7 meter lång och med en extra sätesrad. På bilsalongen i Genéve visar Skoda upp sin konceptbil VisionS. En förhandstitt på märkets framtida modeller.   Redan 2014 visades Skodas nya designspråk med konceptbilen VisionC, en bil som blev förlagan till bland annat nya Superb. VisionS, där ”S”:et står för SUV, visar en modell som blir större än Yeti. Med en längd på 4,7, bredd på 1,91 och höjd på 1,68 meter ger bilen ett kraftfullt uttryck på vägen. Interiört ser man generösa utrymmen, tre sätesrader och plats för sex personer.

Den exteriöra designen speglar märkets nya emotionella uttryck. Alla kanter och linjer är tydliga och skarpa och samspelet mellan ljus och skuggor förstärker effekten av bilens kraftfulla designspråk.  

Fronten på bilen har en bred grill med fyra avsmalnande LED-strålkastare som ger bilen ett ansikte med tydlig SUV-karaktär. Motorhuven har ett överhäng och fångar upp bilens linje.  Sidan illustrerar SUV-karaktären hos VisionS. Den skarpa linjen spänner över hela längden på bilen. Hjulhusen har en tydlig och kantig utformning vilket förstärker off-road-karaktären på bilen. Den sluttande taklinjen ger bilen ett accelererande utseende även när den står still.