Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Stabiliserade oljepriser

Publicerad av
Tommy Ekholm - 21 jan 2016

Oljepriserna har stabiliserats under torsdagens handel men handlas fortsatt nära de lägsta nivåerna på över tolv år.

"Det finns fortsatt inget slut i sikte på dykningen nedåt för priserna på oljemarknaden", kommenterar Commerzbank under förmiddagen.

Under gårdagen tappade priserna återigen, vilket skedde efter den intensifierade oron över takten i den globala tillväxten och fördjupad riskaversion på de finansiella marknaderna.

Den senaste lagerstatistiken från USA, enligt branschorganisationen API, visade att USA:s råoljelager steg med 4,6 miljoner fat förra veckan, att bensinlagren ökade med 4,7 miljoner fat och att lagren av destillerad olja adderade 1,5 miljoner fat.

Inför den officiella statistiken räknar analytikerna med en ökning av råoljelagren med 2,3 miljoner fat, en uppgång med 1,1 miljoner fat för bensinlagren och en nedgång på 0,6 miljoner fat för destillerad olja. Raffinaderierna bedöms ha gått på 90,1 procents kapacitetsutnyttjande, jämfört med 91,2 procent föregående vecka, enligt Dow Jones Newswires enkät. Statistiken presenteras vid 17.00 i eftermiddag.

Förutom lagerstatistiken riktas marknadens blickar mot ECB:s penningpolitiska besked med efterföljande presskonferens med ordförande Mario Draghi. Inga nya lättnader är att vänta denna gång men fokus ligger på utsikterna, då en majoritet av bedömarna räknar med ytterligare stimulanser från ECB senare i år.

(SIX News)