Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Oljepriserna fortsätter att pressa ned

Foto: C Clark
Foto: C Clark
Publicerad av
Tommy Ekholm - 20 jan 2016

Oljepriserna har återupptagit den nedåtriktade trenden på onsdagen, efter att ha återhämtat sig tillfälligt under tisdagen. Såväl Brent- som WTI-oljepriset noterades vid de lägsta nivåerna på drygt tolv år under morgonen.

Bidragande till prispressen var riskaversionen på marknaden med tillväxtoro, förväntningar om fortsatt stigande lagernivåer och negativt sentiment i kölvattnet av gårdagens IEA-rapport.

"En av de bidragande faktorerna var tveklöst de extremt negativa kommentarerna från International Energy Agency om situationen på oljemarknaden", skriver Commerzbank.

Enligt IEA kan en kombination av ovanligt varma temperaturer och ökat utbud från Iran innebära att marknaden har ett överutbud åtminstone till slutet av 2016 och priserna kan falla ytterligare. Man talade också om att oljemarknaden "drunknar" i överutbud.

Norne Securities pekar på att den veckovisa oljelagerstatistiken från USA förväntas komma att visa ökade lager som förvärrar situationen på marknaden.

Oljelagerstatistiken för USA från branschorganisationen API presenteras i kväll vid 22.30 och den officiella statistiken från EIA väntas först på torsdagseftermiddagen.

(SIX News)