Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 22 2017
Senaste Nytt

YBT startar elementproduktion i Haparanda

Foto: YBT
Foto: YBT
Publicerad av
Tommy Ekholm - 19 jan 2016

YBT Sverige AB har i Haparanda köpt produktionslokaler på 2 000 kvadratmeter som anpassats för tillverkning av betongelement. Företaget kommer där att inleda en tillverkning av betongelement före sommarn. Lokalerna har under de senaste åren använts av en smidesverkstad.

– Lokalerna möjliggör en mångsidig och effektiv tillverkning av betongelement. YBT gör betydande investeringar i produktionslinjer nu direkt under våren.  Då produktionen kommit igång sysselsätts 15 personer, säger Juha Alapuranen, vd för YBT.

YBT har redan under en lång tid varit på betongelementmarknaden i Sverige.

– Våra viktigaste referensobjekt finns i Sverige. För industrin har vi gjort leveranser med projektering, tillverkning och montering för bland annat LKAB, SCA och Söderenergi, säger Juha Alapuranen. Fabriken i Haparanda stärker ytterligare vår ställning på den svenska marknaden. Vi vill komma närmare kunden.

YBT har för närvarande omkring 50 anställda i betongbranschen. Cirka 50 procent av företagets omsättning på de tre fabrikerna i Finland har de tio senaste åren gått till den svenska marknaden. YBT levererar betongelement förutom till den finländska och svenska marknaden också till den norska.