Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Ebm-papst förvärvar IKOR

Foto: Ebm-papst
Foto: Ebm-papst
Publicerad av
Tommy Ekholm - 15 jan 2016

Ebm-papst Group förvärvar aktiemajoriteten i Spanska elektronikspecialisten IKOR. Genom detta ökar företaget, med huvudkontor i Mulfingen (Baden-Wurttemberg), sin kompetens inom området utveckling och tillverkning av elektronik. Dessutom är ambitionen att förvärvet ska stärka företagets marknadsposition i bland annat Nordamerika och Kina.

IKOR, med huvudkontor i San Sebastian/Spanien (60 miljoner euro i omsättning/600 anställda), har ett FoU-center samt tre moderna produktionsanläggningar i Kina, Mexiko och Spanien. Företaget som grundades 1981 fokuserar på utveckling och produktion av kundanpassad elektronik med sina omfattande kunskaper inom styr- och reglerteknik för industriella applikationer.

- För oss som systemleverantör innebär förvärvet av elektronikspecialisten IKOR att vår tekniska expertis och kunskap har förbättrats och ökat ytterligare, säger Rainer Hundsdörfer, koncernchef för Ebm-papst gruppen. Den tillkomna produktionskapaciteten särskilt i Kina och Mexiko gör att vi förväntar oss ny marknadspotential och därmed ytterligare tillväxt.Redan före affären hade de två företagen ett framgångsrikt samarbete. Bolaget har kommit överens om att hålla inköpspriset hemligt.