Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 26 2017
Senaste Nytt

Ny divisionschef för ABB Process Automation i Sverige

Björn Johansson. Foto: ABB
Björn Johansson. Foto: ABB
Publicerad av
Tommy Ekholm - 12 jan 2016

Björn Jonsson har utsetts till ny chef för ABB:s division Process Automation i Sverige, i tillägg till sin roll som Hub Business Unit Manager för affärsenheten Control Technologies. 

I divisionschefsrollen efterträder han Håkan Nytorp som går vidare till en annan roll inom ABB-koncernen. Björn Jonsson ingår i den svenska ledningen och rapporterar till Johan Söderström, vd för ABB Sverige, och till Peter Terwiesch, global divisionschef för ABB Process Automation.

– Med sin tidigare gedigna erfarenhet från automation och service som bas kommer Björn Jonsson att hålla samman automationsverksamheten och stödja den fortsatta utvecklingen inom Process Automation i Sverige på ett mycket bra sätt. Han kommer också tillsammans med kollegorna att fortsätta att utveckla de viktiga relationerna med kunderna, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

– Det känns mycket bra att få möjlighet att få vara med och lyfta automationssidan än mer inom ABB. Jag ser fram emot samarbetet med teamet på Process Automation för att hjälpa våra kunder att vässa sin konkurrenskraft ytterligare med hjälp av våra produkter, system och servicetjänster, säger Björn Jonsson.

Björn Jonsson har arbetat på ABB sedan 2003, den senaste tiden placerad i Dubai som Service-chef för den globala Pulp & Paper och Metals-enheten inom affärsenheten Process Industries. Han har haft ett flertal chefs- och säljbefattningar inom divisionen ABB Process Automation som även innefattar affärsenhets- och produktansvar. Björn har en civilingenjörsexamen inom elteknik och en MBA-examen.