Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 19 2017
Senaste Nytt

OPEC-medlemmar begär extra krismöte

Foto: Clinton
Foto: Clinton
Publicerad av
Tommy Ekholm - 12 jan 2016

(Kompletterad nyhet)   (SIX) Vissa medlemmar i oljekartellen Opec har begärt att det ska hållas ett krismöte och det kan komma att bli ett möte under det första kvartalet om priserna kvarstår vid låga nivåer. Målet för mötet kommer att vara en översyn av politiken och om det finns behov av att byta strategi. Det uppger Nigerias oljeminister Emmanuel Kachikwu vid en energikonferens i Abu Dhabi på tisdagen, enligt Reuters och Dow Jones Newswires.   Även de nuvarande priserna motiverar att hålla ett krismöte och Saudiarabien har tidigare varit ett av de länder som förespråkat att hålla krismöten om förutsättningarna på oljemarknaden förändras, enligt oljeministern.   Irak och Iran kan fortfarande komma att koordinera sin produktion framöver men det förväntas inte ske någon samordning mellan Opec och länderna utanför Opec, enligt Nigerias oljeminister.   Hittills har begäran om något extrainsatt möte för Opec avvisats av Saudiarabien.   I skrivande stund handlas Brentoljan till drygt 31 dollar per fat, vilket är den lägsta nivån på 12 år. Erik Palmung, tel +46 31 350 64 86 mailto:erik.palmung@six-group.sewww.blogg.six.se    @SIXNyheter SIX News 

Vissa medlemmar i oljekartellen Opec har begärt att det ska hållas ett krismöte och det kan komma att bli ett möte under det första kvartalet om priserna kvarstår vid låga nivåer. Målet för mötet kommer att vara en översyn av politiken och om det finns behov av att byta strategi. Det uppger Nigerias oljeminister Emmanuel Kachikwu vid en energikonferens i Abu Dhabi på tisdagen, enligt Reuters och Dow Jones Newswires.   

Även de nuvarande priserna motiverar att hålla ett krismöte och Saudiarabien har tidigare varit ett av de länder som förespråkat att hålla krismöten om förutsättningarna på oljemarknaden förändras, enligt oljeministern.   Irak och Iran kan fortfarande komma att koordinera sin produktion framöver men det förväntas inte ske någon samordning mellan Opec och länderna utanför Opec, enligt Nigerias oljeminister.   

Hittills har begäran om något extrainsatt möte för Opec avvisats av Saudiarabien.   I skrivande stund handlas Brentoljan till drygt 31 dollar per fat, vilket är den lägsta nivån på 12 år. 

(SIX News)