Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 24 2017
Senaste Nytt

Billerud Korsnäs i avtal med Pöyry

Foto: Billerud Korsnäs
Foto: Billerud Korsnäs
Publicerad av
Martin Stråmo - 19 nov 2015

Förpackningspappers- och massaproducenten BillerudKorsnäs har lagt in en beställning på två projekteringsuppdrag hos Pöyry, enligt ett pressmeddelande.

Det ena uppdraget omfattar enligt meddelandet förprojektering av en ny kartongmaskin vid bruket i Gruvön. Billerud Korsnäs undersöker möjligheten för installation av en ny kartongmaskin i Gruvön.

Maskinen skulle bli en av de mest kostnadseffektiva i världen med en kapacitet på cirka 500.000 ton/år av vätskekartong, kartong, matkartong samt vit kraftliner, skriver bolaget.

Det andra gäller en flytt av en befintlig pappersmaskin för glättat (MG) papper placerad i Tervasaari i Finland till Skärblacka bruk utanför Norrköping. Förprojektet kommer även att utreda möjligheten till ytterligare ytbehandlingskapacitet i Skärblacka.

Om investeringarna genomförs kommer Skärblackas ställning inom vitt glättat papper att stärkas och samtidigt öppna för nya möjliga affärer inom medicinskt papper, matförpackningar och "release liners", anser BillerudKorsnäs.

(SIX News)