Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Sinf spår ett kommande bra år för industrin

Foto: Systemair
Foto: Systemair
Publicerad av
Martin Stråmo - 10 nov 2015

År 2016 kommer att bli ett positivt år för svenska underleverantörer, enligt Underleverantörsbarometern, som har presenterats på Elmia Subcontractor av Svensk Industriförening.

- Andelen underleverantörer som budgeterar med en omsättningsökning 2016 är 70 procent, jämfört med 63 procent inför 2015. Även i innevarande kvartal ser det ljusare ut. Vi märker helt klart en mycket starkare tilltro på framtiden, säger Anders Ekdahl, vd Sinf, i ett pressmeddelande.

Fordonssektorn har varit stark och Sinf kan se ett ökat intresse för industrin.

- 47 procent förväntar en ökad orderingång jämfört med 41 procent under tredje kvartalet. Därtill har industrins betydelse för näringslivet har åter kommit i debatten med Industri 4.0, Produktion 2030 och nyindustrialisering som fokusfrågor, säger Anders Ekdahl, vd Sinf, i ett pressmeddelande.

- Svensk industri är konkurrenskraftig, inte minst tack vare en hög automationsgrad. Företagen blir effektivare och skapar fler och mer kvalificerade arbetstillfällen. Gränserna mellan maskin och programvara, det vill säga industriproduktion och tjänster flyter över varandra, och lockar nya grupper medarbetare. Det har länge varit brist på utbildad arbetskraft och nu ser vi att lösningen ligger på automationsområdet. Samtidigt som optimismen ökar, minskar behovet av traditionella nyanställningar, fortsätter Anders Ekdahl.

Annons

Annons

Annons