Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 26 2017
Senaste Nytt

NCC tecknar avtal med Ovako

Grådarondellen i Borlänge, som har asfaltsbeläggning med stålslagg. Foto: Rickard Eskelund
Grådarondellen i Borlänge, som har asfaltsbeläggning med stålslagg. Foto: Rickard Eskelund
Publicerad av
Martin Stråmo - 30 sep 2015

Ovako har tecknat ett tioårigt kontrakt med NCC om leverans av stålslagg. Materialet kommer användas som ballast i asfalten till särskilt hållbara och slitstarka vägar.

– Vi har under lång tid arbetat för att hitta användningsområden där våra restprodukter skapar mervärde. Det är därför glädjande att NCC Roads ser vår stålslagg som en viktig komponent i bygget av hållbara vägar, säger Torbjörn Sörhuus, kvalitets- och miljöchef på Ovako Bar SmeBox, i ett pressmeddelande.

– Med stålslagget kan vi erbjuda vägar där asfalten håller mycket längre och blir märkbart tystare och stabilare. Det minskar vår påverkan på miljön markant. Vi har redan testat asfalt med stålslagg i rondeller i bland annat Borlänge. De asfalterades för tio år sedan och fortfarande finns inget behov av omläggning, säger Robert Lindgren, region manager, NCC Roads, i ett pressmeddelande.

Avtalet löper över tio och träder i kraft 1 oktober. NCC förbinder sig att köpa cirka 50 000 ton per år de första tre åren, och de resterande åren cirka 85 000 ton stålslagg per år.