Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 26 2019
Senaste Nytt

IVU-system för 300 bussar vid Genesarets sjö

Superbus Vallys Ltd:s nya bussar, som är utrustade med företaget IVU:s dataprogram för bussmanagement. Foto: Superbus
Superbus Vallys Ltd:s nya bussar, som är utrustade med företaget IVU:s dataprogram för bussmanagement. Foto: Superbus
Publicerad av
Martin Stråmo - 26 nov 2014

Israeliska Superbus Vallys Ltd har beställt en komplett uppsättning av tyska IVU-suitemjukvara för företagets nya bussar.

Programutvecklaren Berlinföretaget, IVU Traffic Technologies AG, anser att effektiva och pålitliga IT-lösningar är viktiga för kollektivtrafikföretagens långsiktiga verksamhet.

Privata israeliska bussföretaget Superbus Vallys Ltd har beslutat att låta installera IVU Traffic Technologies AG:s kompletta dataprogram IVU.suite i företagets nya bussar i regionen Ha'Amakim i norra Israel.

IVU.suite ger all nödvändig information om funktioner som ingår i driften av en fordonspark på 300 bussar. Enligt tillverkaren IVU, klarar mjukvaran allt från tidtabell till planering, schemaläggning och operativ kontroll av biljettförsäljning samt information till passagerare och berörda invånare.

Dessutom inkluderar IVU.suite även tolv års leveransavtal av biljettdatorer för biljettförsäljning hos föraren.

Enheterna har anpassats till den israeliska marknadens krav och de är fullt kompatibla med landets Calypso e-biljettstandard. IVU-systemet är också anpassats till alla viktiga internationella normer när det gäller elektroniska biljetter.

Redan i december 2014, startar de första 100 nya israeliska bussarna driften, utrustade med IVU.suite-datorerna.

Fordonen som levereras av kinesiska tillverkaren Golden Dragon buss, har förberett dem speciellt för IVU.suite lösningar. Under mars månad 2015 kommer hela bussbeståndet att vara i trafik på vägarna i regionen runt Ha'Amakim.

Anledningen till att det israeliska allmännyttiga transportföretaget valde ett komplett program i form av IVU.suite, var att samtliga moduler i det integrerade systemet fungerar, enligt beställaren, smidigt med varandra.

IVU.suite körs med hjälp av en israelisk server. All programvara är dessutom tillgänglig på hebreiska, så att personal som inte talar engelska kommer också att kan använda systemet utan problem. Allt detta bidrar, enligt bussbolaget, till att hålla kostnaderna nere för service och utbildning av personal.

- Vi känner väl till kollektivtrafiken i Israel och de krav som våra kunder ställer. Superbus Vallys är en viktig ny partner för oss och de hjälper oss att ytterligare stärka vår position i regionen, betonar Dr. Andreas Groß-Weege, medlem i IVUs bolagsstyrelse.

- Superbus Vallys Ltd grundades år 2000. Förutom bussparken i regionen i Ha'Amakim, driver bolaget en flotta av 140 bussar med 200 anställda.

Källa: IVU

Annons

Annons

Annons