Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Ny teknik hjälper drabbade skogsägare

Publicerad av
Tommy Ekholm - 14 aug 2014

Skogsstyrelsen ska ta fram underlag för de skogsägare som drabbats av branden i Västmanland med hjälp av nytagna flygfoton och data som tagits fram tidigare. 

Tack vare den flygfotografering som Lantmäteriet kommer att genomföra över brandområdet i Västmanland, i kombination med färska flygbilder från i våras, kommer Skogsstyrelsen att kunna presentera ett mycket bra underlag till skogsägare som blivit drabbade av branden i Västmanland. Uppgifter om bland annat areal och volym för den brandskadade skogen kommer att tas fram. 

Sedan tidigare pågår ett arbete där Skogsstyrelsen tar fram volymskattningar med hjälp av laserdata. Den informationen uppdateras nu med en ny teknik utifrån de nytagna flygbilderna. Satellitbilder kommer också att användas som ett komplement. 

Uppgifterna som Skogsstyrelsen tar fram om areal och volym på den brandskadade skogen, tillsammans med satellitbilderna, kommer att finnas tillgängliga på Skogsstyrelsens webbplats så snart som möjligt.

Flygfotograferingen kommer att genomföras så snart som tillstånd ges och vädret tillåter. Det går därför inte i nuläget att säga när materialet kommer att vara tillgängligt. 

Annons

Annons

Annons