Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 21 2018
Senaste Nytt

Säkerhetsfäste visas på MaskinExpo

Foto: engcon
Foto: engcon
Publicerad av
Joakim Sjöstedt - 25 mar 2014

Efter omfattande fälttest är säkerhetsfästet Q-Safe nu redo att möta marknaden. Det sker på MaskinExpo, som hålls på STOXA den 22–24 maj. Q-Safe ger trefaldig säkerhet och ingår i engon Groups koncept Non Accident Generation, som syftar till att ytterligare öka säkerheten på kundernas arbetsplatser.

Q-Safe känner genom två oberoende givare av om skopan/redskapet är fullständigt låst på både den främre och bakre axeln varje gång som föraren ska använda eller bara flytta det.

– Med det minimeras också risken med ett svängande redskap, vilket kan uppstå med enbart ett framaxellås, säger Fredrik Jonsson, utvecklingsansvarig inom engcon Group.

Företaget meddelar att Q-Safe (Quick Safe) är marknadens bästa lösning för att säkerställa att ingen person kommer till skada på grund av tappade eller svängande skopor, då det i princip är omöjligt att fuska med låsningen.

– Vi har nu testat Q-Safe på ett antal maskiner i fält och under 2014 kommer en del av våra redskapsfästen successivt ersättas med Q-safe, säger Fredrik Jonsson.

Annons